Ingen match!

Det blev ingen match i helgen! Tyvärr fick inte Härryda IF ihop lag och trots att vi verkligen sökte med lykta så hittade vi ingen ny motståndare. Grymt tråkigt och kass men samtidigt inget att göra något åt. Det blir ju så här ibland. Det finns på grund av detta inte så mycket att rapportera från de senaste dagarna runt seniortruppen då det istället blev tre dagar ledigt för truppen.

Nu blir det istället direkt på kvartsfinalen i Östra Cupen som kommer att spelas på onsdag kl.18.30 på Kviberg 5. Tyvärr blev det ingen match mot Sävedalens IF som jag hade sett fram emot utan istället blir det match mot Gunnilse IS. Varför blev det då Gunnilse istället för Sävedalen?

Ja, den korta förklaringen är att Gunnilse vann sin andra gruppspelsmatch med 14-0 och därför kom före Sävedalen på målskillnad. Nu tror jag att det är ett väl så tufft motstånd för oss då Gunnilse räknas som ett av topplagen i division 3 men det hade ju självklart varit mer spännande att få en riktigt derbymatch mot Sävedalen.

Det skall bli riktigt kul att möta Gunnilse också, det är alltid spännande att få möta riktigt bra lag och förhoppningsvis utvecklande för spelarna. Vi kommer dock inte kunna ställa upp med vårt allra starkaste lag vilket är lite tråkigt.
Läget i truppen för tillfället är inte det allra bästa:

* Pontus Jonasson skadade sig i matchen mot Bergum. Det är en fotledsskada som förhoppningsvis innebär att han kan vara tillbaka inom ett par veckor om rehabiliteringen går som den skall

* Samuel Wesley har varit skadad hela försäsongen men vi hoppas att även han kan vara i spel om ett par veckor

* Jan Matusczcyk kommer också att missa ett par veckor med en muskulär skada i baksida lår

* Nicklas Jensen är bortrest i ytterligare ett par veckor

* Marcus Månsson är bortrest denna veckan och kommer att missa kvartsfinalen mot Gunnilse och träningsmatchen mot Komarken på lördag

* Thomas Allerbrand har missat mycket på försäsongen på grund av arbete och missar även matchen mot Gunnilse

* Sedan tidigare saknar vi också Calle Widell som är ute och reser, Oskar Enoksson som varit skadad i snart ett år och Oliver Johnsson som varit skadad sen årsskiftet.

Det vi hoppas på är att vi skall slippa sjukdomar och skador framöver så att vi åtminstone kan bli friskare och friskare fram till seriestarten!

Juniorerna hade ett hål i kalendern och valde därför att spela en träningsmatch mot Partille SC på söndagen. En ganska avslagen historia där juniorerna var klart bättre och de äldre spelarna i SC inte kunde utnyttja sina styrkor på grund av att de inte är tillräckligt tränade. Det blev en enkel seger med 3-0 för juniorerna, samtidigt nyttigt för de yngre killarna att spela mot annorlunda motstånd och ställas inför nya svårigheter. Det finns en hel del att förbättra för att kunna hantera ett seniormotstånd både individuellt och som lag.

// Kim

Comments are closed.