Två matcher spelade

Vi inledde träningsmatchandet den 9/2 hemma mot Kinnahults IF. En rolig motståndare som vi aldrig tidigare mött i seniorsammanhang. Matchen spelades på Lexby, tyvärr finns inget referat från matchen men laguppställning och kort info finns här

En trevande start på året men kanske inte så ovanligt då det var en del nya spelare och lite nytt för alla. Det mest positiva från matchen var väl att Marcus “Maggan” Månsson gjorde två mål i comebacken.

Den andra träningsmatchen spelades redan på onsdagen den 13/2 bara fyra dagar efter premiären, inte heller här orkade jag skriva ett referat från matchen. Kortfattat kan man säga att vi förlorade mot ett bättre lag som också var bättre förberedda. De hade högre tempo och vi klarade inte av deras press-spel vilket gav dem ett övertag i matchen. En besvikelse men samtidigt bra med en väckarklocka tidigt på säsongen. Kort info om matchen finns här

I båda inledande matcherna har det saknats en hel del spelare beroende på resor, skador och sjukdomar. Det har faktiskt varit oroande mycket spelare borta. Jag hoppas verkligen att det förbättras under kommande veckor så att vi ger oss själva en möjlighet att komma till seriespelet och vara väl förberedda.

I söndags var jag för övrigt och kikade på William Svensson för första gången sedan övergången till ÖIS. Skön inramning inomhus i PSA men jobbig uppgift då ÖIS U17 mötte IFK Göteborg U17. Det skulle vissa sig att det var klasskillnad mellan lagen och ÖIS förlorade ganska stort. “Wille” inledde matchen väldigt bra men sen var det svårt både för honom och resten av laget, samtidigt får man tro att detta var en av de tuffare matcherna för året.

// Kim

Comments are closed.