Presentation: årets sjätte nyförvärv

Johnny Gillberg, vår nya tränare, tog ganska tidigt kontakt med ett par spelare när vi hade kommit överens om att vi var tvungna att dels få in lite spetskvalitet men också lite bredd jämfört med förra året.

En av spelarna han kontaktade var Niklas Söderberg, senast i Lekstorp, som vi tror och hoppas kommer skänka både spets och bredd till befintlig trupp. Jag tror att en del av förklaringen till att det blev Partille IF för Niklas Söderberg naturligtvis har med tidigare tränaren Johnny att göra men också för att vi erbjöd en bra sportslig och geografisk lösning. Niklas är bosatt i Partille och naturligtvis underlättar det att slippa pendla till Gråbo varje dag.

Precis som många tidigare så har Niklas ställt upp på en intervju vilket jag uppskattar väldigt mycket. Här kommer den:

Precis klar för Partille IF. Varför blev Partille IF ny klubbadress?

Från början fanns inte alls Partille IF i mina tankar. Men när Johnny, som jag haft som tränare tidigare, ringde på telefonen blev jag sugen på att köra. Redan första träningen fick jag en bra känsla och det blev ett till slut ett ganska enkelt beslut.

Vad har du gjort tidigare i din fotbollskarriär?

Jag är har varit runt i ganska många klubbar under årens lopp. Min moderklubb är Lekstorps IF och jag har även varit i Jonsered på juniornivå. Efter Jonsered började jag spela med GAIS tipselit och har en match i svenska cupen och tre träningsmatcher med A-laget som största merit därifrån. Konkurrensen i GAIS blev till slut för hård och jag sökte mig till Lerums IS som då låg i div 4. Jag var då med att ta upp dem i div 3. Sedan fick vi tillökning i familjen och då trappade jag ner lite på fotbollen och hamnade i Gårda BK en sväng och nu senast kommer jag från Lekstorps IF. Så jag är väl lite av en flyttfågel haha…

Vilka förväntningar och målsättningar har du inför säsongen?

Det hade helt klart varit väldigt roligt att vara inblandade i en toppstrid och med allt som det innebär. På ett personligt plan hoppas jag att jag kan ta en startplats och bidra med mycket energi till laget. En och annan balja vore ju inte fel heller…

I dessa jultider undrar jag vad du önskar dig mest just nu?

Att Arsenal vinner Champions League!

Jag vill tacka Niklas Söderberg för att han tog sig tid och önska honom välkommen till Partille IF!

Comments are closed.