Presentation: årets tredje nyförvärv

Årets tredje nyförvärv är också det en gammal partille-spelare. Det är fantastiskt kul att kunna konstatera att Johan Nilsson vänder hem efter ett par säsonger i lokalkonkurrenten Sävedalens IF.

De flesta som följer Partille IF och kommunfotbollen har bra koll på vem Johan är men för alla andra:

Johan Nilsson är fostrad i Partille IF, i vårt duktiga P88-lag, av ledarna Mario Donatella och Christer Nilsson, fler spelare från denna åldersgrupp som säkert är bekanta är bland annat Niclas Bjärnlind och Fredrik Eriksson.

Johan debuterade i A-laget säsongen 2006 och tog omedelbart en ordinarie plats i laget. Johan har alltid varit en väldigt mångsidig fotbollsspelare så han har ofta fått finna sig i att flytta runt på olika positioner. Redan under sin första A-lagssäsong fick han finna sig i att spela på samtliga positioner i backlinjen och både yttermittfält och innermittfält dessutom.

Med ålder och rutin har han dock blivit en mer och mer utpräglad central spelare som trivs allra bäst på centralt mittfält men som också löser en mittback alldeles utmärkt.

Johan Nilsson var en av de bärande spelarna som spelade upp Partille IF i division 3 säsongen 2010 och som sedan under två år i division 3 fortsatte att vara en av lagets viktigaste spelare. Tyvärr åkte vi ur division 3 2012 och efter säsongen bestämde han sig för att inte följa med laget ner i fyran utan ge det en chans att spela högre upp i seriesystemet.

De två senaste säsongerna har Johan Nilsson representerat Sävedalens IF i division 2, han har där varit en nyckelspelare som dessutom fick äran att bära kaptensbindeln under den senaste säsongen.

Johan Nilssons profil

Vi välkomnar Johan Nilsson tillbaka hem!

Comments are closed.