Profil #4

Christian Gustavsson

Nummer: 10
Ålder: 22år
Smeknamn/Öknamn: “Chrille”, “El skeleto”
Klubbar: Rödeby AIF, Partille IF
Antal tävlingsmatcher A-lag: 41st
Mål: 11st
Assist: 9st
Varningar: 7st
Utvisningar: 0
Styrkor: Snabbhet, mottagningar, löpstyrka
Svagheter: Det defensiva positionsspelet kan förbättras…
Aktuell: Starkt bidragande till Partille IF:s avancemang till division 3. Gjorde bland annat tre mål i kvalmatcherna!

Christian Gustavsson är en av få spelare i våran A-trupp som inte är en egen produkt och har en lång historia i klubben. Faktum är att han bara representerat Partille IF i två säsonger. “Chrille” passade omedelbart in i gruppen både som spelare och som människa. Jag tror att alla i gruppen, precis som jag, har en känsla av att Christian varit med betydligt längre.

I Christians fall finns inga gamla anekdoter av naturliga skäl och på grund av min egen ålder kommer jag inte ihåg de nutida klassikerna med “El skeleto” i spetsen. Jag nöjer mig med att konstatera att “Chrille” passat in och bjudit på sig själv hela tiden och han har verkligen varit med och bidragit till den fantastiska sammanhållningen som funnits i gruppen på senare tid.

Spelaren Christian Gustavsson gav lite blandade intryck när han dök upp på höstträningarna 2008. En spelare som snabbt visade att han hade spelat seniorfotboll på hyfsad nivå tidigare, han utmärkte sig positivt på det sättet. Han var lite tuffare än många av våra spelare och dessutom betydligt mer effektiv i sitt spelsätt, på minuskontot fanns kanske ett lite chansartat spel och lite för hög felprocent.

Spelare, såsom “Chrille”, betyder mycket för gruppen. Såklart beroende på den kvalitet han besitter som fotbollsspelare men också för att han har utvecklat gruppen genom ett lite annorlunda sätt att spela fotboll. Nya impulser utifrån, i form av “Chrille” och “Nykan”, har påverkat gruppen oerhört positivt samtidigt som jag är helt säker på att de själva utvecklats tillsammans med resten av gruppen.

Christian Gustavsson har konkurrerat om en A-lagsplats sen han skrev på för Partille IF men höstsäsongen i år har varit den klart bästa och jag är övertygad om att “Chrille” kommer fortsätta utvecklas tillsammans med gruppen nästa år.

Egentligen kan man väl lägga till “Kvalkungen” till smeknamnen ovan och “Chrille” har en del att leva upp till under 2011!

//

Leave a Reply