Mycket har hänt, lite har skrivits…

Det har varit mycket grejer nu och det är väl också en av anledningarna till att jag inte kunnat blogga som jag velat. Ber om ursäkt för det.

Gothia Cup avslutades för Partille IF redan på torsdagen. Killarna i P13 vann sin första match i B-slutspelet och spelade andra matchen på Lemmingvallen kl.14.15. Jag tog en lång lunch från jobbet för att kunna vara med men tyvärr förlorade vi med 2-4 mot ungerskt motstånd. Det känns som om jag får ta på mig en del av de dåliga resultaten så jag ber om ursäkt för detta i förebyggande syfte! Jag gjorde mitt bästa och viljan fanns där…

Också P99 åkte ut på torsdagskvällen. I deras fall var det lite oflyt då man var bättre än sina motståndare. En skicklih motståndarmålvakt och två insläppta mål på fasta situationer blev avgörande och lite trist då killarna var värda ett bättre öde.

På fredagen körde vi igång igen med seniorerna. Det var 16 spelare på plats för första träningen efter nästan en månads uppehåll. Saknades gjorde: Jonatan Borg(jobb), Jonas Corneliusson(bortrest), Christian Gustavsson(hemma och jobbar), Erik Nyqvist(semestrar i Frankrike), Gatten(fortfarnade skadad), Mossberg(jobbar på annan ort), Haron(bortrest), Biniam(bortrest), Fidde(jobb) och Simon. Tror att jag fick med alla iaf…

Träningen var lugn med avsikt att känna på bollen och komma lite förberedda för matchen dagen efter. Vi körde därför lite kvadde, passningsövning, spel utan mål och sedan en del avslut.

Roligast från träningen var att Mattias Essman var med och tränade igen. Han deltog på alla moment och även om han inte är friskförklarad ännu så är det roligt att ha honom tillbaka i gänget!

På lördagen väntade först match mot Sävedalen. Jag var nöjd med insatsen vi gjorde. Det fanns en hel del skönhetsfläckar då vi släppte tre billiga mål och i perioder inte spelade tillräckligt bra passningsspel men vi dominerade ändå matchen och borde vunnit. Stundtals var spelet på en väldigt hög nivå med tanke på förutsättningarna.
Mest positivt från matchen:
– Två juniorer(Marcus Kreivi och Daniel Frändberg) fick chansen att spela A-lagsfotboll
– Marcus Månsson stod för en fantastisk individuell prestation vid vårat 1-1-mål
– Erik Ronelöv gjorde en storstilad insats som mittback och skallade in ett hörnmål

På kvällen väntade “kick off” med grillning, lite aktivitet och en hel del fest. Killarna skulle själva fixa till den ganska enkla maten som bestod av kött, färsk potatis, sallad och dressing. Nu skulle det visa sig ganska tufft för grabbaarna och man kan misstänka att mammorna till killarna fortfarande står för det mesta av matlagningen. Vem kunde anat på förhand att det skulle vara så svårt att koka potatis och att blanda ihop ingridienser till en kall dressing? Jag tänker inte hänga ut några spelare här men helt klart är att killarna i P90 inte kommer kunna ta över efter Jamie Oliver…

I övrigt spelades lite fotbollsbrännboll som Jonatan redan bloggat om och det stämmer att de äldre vann, mer tänker jag inte skriva om den händelsen då bloggen vill förbli barnvänlig…

Vi hade en mycket trevlig kväll som fortsatte inne i Göteborg och skall man sammanfatta kvällen i betygform skulle det så ut så här:

Matlagning: 1
Ragga brudar: 4
Städning/ordning: 2
Sammanhållning/kamratskap: 5
Mode/klädsel: 5/1
Ekonomi: 2

Resten låter jag vara osagt…

Nästa vecka väntar träningar på måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag. Jag hoppas på bra uppslutning trots att en del spelare är bortresta och att en del jobbar. Serien startar om två veckor och alla träningar fram till dess kommer vara viktiga för resultaten under hösten.

// kim

Comments are closed.