Oldboysmatchen

Idag premiärspelade “oldboysen” med bortamatch mot Lärje/Angered. Det blev tyvärr förlust med 2-3, lite snöpligt då vi hade ett par bra chanser att kvittera på slutet. Segern till Lärje får dock anses vara rättvis.

Min egen insats kan sammanfattas såhär:
Jag fick börja på bänken, där jag fick sitta alldeles ensam eftersom vi bara hade en avbytare. Vet inte riktigt hur man skall tolka den laguttagningen men jag har väl tränat för dåligt eller nåt…
En bit in i matchen, i underläge 0-1, så byter Dean med mig och jag får min stora chans att visa vad kan på vänsteryttern…
Efter att ha haft tillgång till bollen två gånger så blåser domaren för paus. Jag vet inte riktigt varför jag inte fick några passningar, teorierna är två:
1. Det är ett ganska välkänt faktum att man kanske inte väljer att passa planens sämsta spelare och kanske valde mina medspelare bort mig som passningsalternativ då de misstänkte att bollen då snart skulle tillhöra motståndarna.
2. Det ingår inte i vår spelidé att slå ut bollen på kanterna utan väljer istället att anfalla centralt…

För att jag skall kunna sova lugnt inatt så väljer jag att tro på alternativ nummer två som handlar om spelidé och sånt…

I den andra halvleken fick jag chansen på min vana innermittfältsposition och om jag får säga det själv så gick det något bättre. Jag hade till och med en assist till våra första mål efter en magnifik genomskärare som friställde Martin Gottfridsson. Tyvärr varvade jag detta med mottagningar på tio meter och passningar som hade en adress men ingen teknik…

Summeringen är att jag faktiskt är ganska nöjd med min egen insats, mycket beroende på en väldigt låg kravbild.

Pratade också med Frank Thorsén idag och det lutar tydligen åt att jag är petad till C-lagsmatchen på lördag. Dålig träningsnärvaro och tuff konkurrens sägs vara anledningen. Det är bara att bita ihop och komma igen om jag kämpar på ordentligt och visar framfötterna så kanske jag kan få starta i oldboysen till hösten. Bara att hålla tummarna…

Jonsered spelade idag oavgjort borta mot Oddevold och har precis som förra året startat strålande!

// Kim

Comments are closed.