En dag i Säffle!

Det var dags för regionkval 1 i Futsal SM. Vi träffades i Partille klockan 8.15 på morgonen för färd i minibussar mot Säffle. Våra båda chaufförer(Mats Lundström och Frank Thorsén) hade hyfsad tyngd i högerfoten vilket gjorde att vi gott och väl hann med en matpaus och ändå kom fram i god tid till första match. Vi anlände till Säffle ungefär kl.11.30 vilket gav oss tid att se avslutningen på matchen mellan våra konkurrenter, Ulvsby IF och Eds FF. Deras match slutade med seger för Eds FF med 7-3.

Förutsättningarna var nu de förväntade. Eds FF var det tuffaste motståndet även på förhand och målsättningen var att göra en bra första match, vinna och helst göra det med fler mål än dem för att få övertaget till en ventuellt avgörande match.

Kl.13.15 var det dags för våran första match, mot Ulvsby IF. Vi mötte ett lag som spelade på ett ovant sätt med mycket långa bollar och inte så mycket ordnat anfallsspel samtidigt som de spelade ett extremt defensivt försvarsspel vilket gav oss en hel del problem. Vi var dock det klart bättre laget och vann komfortabelt, kanske mer komfortabelt än siffrorna (3-1) visar. Vi hade dock problem med deras spel och våran insats var stabil men inte övertygande och jag tror att både spelare och ledare var lite oroliga inför den kommande, helt avgörande matchen mot Eds FF.

kl.16.00, efter lite vila, var det dags för den avgörande matchen. En match som jag vet att både spelare och jag själv sett framemot ganska länge nu. Vi har sen början på säsongen varit inställda på att vi skulle befinna oss i just denna situationen och därför kändes vi också mentalt förberedda på uppgiften. Det syntes direkt att vi var på hugget och spelet, både framåt och bakåt, var klasser bättre än den första matchen för dagen. Det dröjde ett tag men efter cirka tio minuter så tog vi ledningen och sedan fortsatte vi spela bra fotboll och i paus hade ledningen vuxit till hela 4-0. Detta var resultatet av ett disciplinerat försvarsspel och effektivt anfallsspel och ledningen kändes helt rättvis.

I den andra halvleken kunde vi bevaka våran ledning men trots att vi spelade för segern var vi även i andra halvlek det giftigare laget och utökade siffrorna till 5-0 och vi låg närmare ytterliggare mål än vad de gjorde en reducering. Slutsiffrorna skrevs alltså till 5-0 och det var stabilt åt båda håll i hela matchen. En av de absolut bästa matcherna för säsongen och det var oerhört starkt att ta fram det i säsongens viktigaste match.

Klockan var nu strax över fem och avancemanget var ett faktum. Samtliga spelare var nöjda med lagets insats, med all rätt, och det spreds faktiskt en hel del glädje i omklädningsrummet efter match. En framgång som vi var väl värda efter lite missflyt i matcher och turneringar tidigare och med tanke på hur matchen genomfördes fanns det inte mycket att anmärka på.

Vid 18-såret rullade vi in på Mcdonalds och spelarna fick lite välbehövligt energitillskott innan resan tillbaka till Partille påbörjades. En resa som hade varit jävligt tung med en förlust i bagaget men som nu var ganska behaglig för samtliga i PIF-karavanen.

Strax efter kl.21 var vi hemma i Partille igen. Ett gäng av spelarna beslutade sig för att njuta av segern tillsammans på kvällen och det var alla dessa killar väl värda!

Som en sammanfattning av resan och prestationen vill jag börja med att säga följande: Det är en fantastisk grupp spelare som utgör stommen i vårat seniorlag. Vad vi än företar oss kan man lite på ett klanderfritt uppträdande på och vid sidan av planen och det känns alltid kul att visa upp den positiva sidan av Partille IF. När killarna dessutom kliver fram och visar kunskap, talang och vinnarskalle i precis rätt match vid precis rätt tillfälle så kan man inte vara annat än nöjd som ledare. Det är lätt att lyfta fram spelare men det känns futtigt en dag som denna då samtliga gör sin del på bästa sätt, och alla är värda framgången precis lika mycket.

Oftast är jag lite grinig och kritisk till vårat spel och våra resultat men idag är jag bara nöjd, glad och stolt över killarna som denna dagen stolt visade upp föreningen med Partille IF skrivet på bröstet. Det känns faktiskt riktigt bra och idag kommer jag sova länge, tryggt, med ett leende på läpparna och en starka känsla av stolthet!

Comments are closed.