seniorlaget hemma igen!

Jag har återigen varit dålig på att blogga. Detta har berott på två träningsläger och ett ganska pressat schema.

Senast var det seniorerna som var iväg på träningsläger i Danmark och vi kom hem igår. Lägret var fotbollsmässigt helt okej med hyfsade planer och bra inställning till träning hos killarna.

Däremot var anläggningen i övrigt en katastrof. Knappt ätbar mat och dåliga faciliteter i övrigt. Jag får naturligtvis ta på mig det som ledare men jag vill också säga att det är svårt att veta och ta reda på hur anläggningarna skall se ut på förhand. I mångt och mycket är man utlämnad till researrangörens proffsighet och deras vilja att ge oss vad vi vill ha.

I detta fallet åkte vi med Sports International, ett företag som jag åkt med ett par gånger tidigare och varit besviken efteråt, men jag tänkte tredje gången gillt och var väldigt tydlig med vilka krav jag hade på anläggningen. Nu blir det inga mer läger med denna researrangör för min del och jag skulle vilja uppmana andra lag att välja andra bolag när det blir dags för träningsläger.

Helt klart är att om vi åker på fler träningsläger så kommer allting vara två till tre klasser bättre, det lovar jag!

Positivt från lägret: Hela gruppen har skött sig förhållandevis bra under hela vistelsen och humöret och glädjen i gruppen har varit på topp hela tiden. Vi har genomfört en hel del bra träningspass och kunnat prata igenom sånt som är viktigt inför seriestarten. De spelare som imponerat mest under lägret är Daniel Conticelli, Tobias Lundström och Dennis Nithander. Det har också varit kul att se Anders Lundqvist tillbaka i full träning igen. Dessutom en Erik Ronelöv som efter näsbrott och halsproblem återigen var igång och sparkade ner spelare.

Negativt från lägret(förutom anläggningen): En del sjukdomar och småskador som gjorde gruppen decimerad de sista passen och det oroar naturligtvis inför seriestarten. En del spelare har inte tagit chansen att verkligen visa framfötterna utan nöjt sig med ganska mediokra insatser på träningarna vilket inte spetsat till konkurrenssituationen som man kanske velat.

Inför seriestarten tycker jag att det känns ganska bra. Naturligtvis hade man helst sett att alla var friska och i form men det är många spelare på väg tillbaka och man ser ett ljus i tunneln vad det gäller skadeläget.

En knapp vecka till seriestart…

Comments are closed.