A-laget 2007

2007-02-05

Vildodag för seniorerna idag, måndag. Det kan nog behövas efter matchen i lördags och träningen igår. Trots lite sega ben var det förvånansvärt bra intensitet och glada miner igår på träningen. Det gläder mig att viljan just nu är på topp. Tråkigt att det är mildväder på väg in…Som det ser ut nu så kan det förresten bli ytterliggare en träningsmatch innan Östra Cupen. Det blir i så fall mer av en U-lagsmatch men en chans för de som ligger lite efter och de som missade matchen senast att köra ett extra pass innan de viktiga matcherna sista helgen i februari.

2007-02-05

Hittills under säsongen har det varit bra väder för fotboll och vi har kunnat genomföra en hel del pass på planen. Jämfört med förra året är det en otrolig skillnad. Höjdpunkten var matchen i lördags då vädret kändes ungefär som sen-vår. Nu verkar meterologerna ense om att lite kallare väder är på väg in igen. Detta gör denna veckas träningar lite osäkra. Vi hoppas fortfarnade kunna genomföra ett bra pass på gruset på tisdagen. Torsdagen är klart mer tveksam och vi avvaktar till onsdag-torsdag innan vi beslutar om tid och plats för söndagens träning. Det är ju en del sjukdomar i laget just nu så vi tar inga chansningar i kallt, blött och blåsigt väder.

2007-02-04
Träningen på söndagen hölls av “Pinto”. Det blev “tre-lags-kvadde”, en del försvarsspel, styrka för lår och lite spel. Det var en hel del tunga ben efter styrkan då en del av matchen satt i benen. Tyvärr är det en del spelare borta just nu vilket gjorde att vi var alldeles för få på träningen. Jag hoppas verkligen att följande spelare så fort som möjligt är tillbaka i träning: Jonatan Borg – sjuk, Daniel.T – brutna revben, Sandro – sjuk, Dennis – ryggskadad, Jensen – problem med muskel. Det är viktigt att perioderna som man är borta inte blir för långa.

2007-02-04
Seger i första träningsmatchen för året. 3-1 hemma mot Tuve. Segern var rättvis och vi genomför en ganska bra match. Fokuset låg på försvarsspelet och att vi skulle få en genomkörare och med den utgångspunkten var matchen lyckad. Mycket kan bli bättre men det vore ju konstigt annars. Tråkigt att det nu börjar dyka upp en del sjukdomar och skador, jag hoppas innerligt att det inte blir något långvarigt utan att vi kan vara tillbaka så fort som möjligt i full skala.

Försäsongen är i full gång och vi har nu avklarat första veckan. Det ser bra ut både vad det gäller uppslutning och intensitet. Vi saknar naturligtvis en hel del kvalitet vad det gäller kondition, styrka och teknik just nu. Jag hoppas dock att samtliga spelare fortsätter på den inslagna vägen så kommer alla viktiga bitar att falla på plats långt innan seriestarten!

Comments are closed.