En vecka senare…

March 8th, 2017

Sen mitt senaste blogginlägg har vi hunnit spela ett par matcher och det har varit lite blandade prestationer. Jag tänker inte skriva så mycket om matcherna på bloggen eftersom jag oftast lägger upp en matchrapport på hemsidan.

Kort kan man säga att vi tog en vinst i andra omgången av Östra Cupen med 3-2 mot Kortedala. Det var en hyfsat väl genomförd match med vissa skönhetsfläckar…
Viktigt dock att vi fick en vinst med oss.

I helgen spelade vi mot IK Zenith, med Johnny Gillberg som tränare, och förlorade med 2-3. Återigen saknades en hel del seniorer vilket gjorde att vi återigen hade ett väldigt ungt lag på benen som inte klarade av att stå emot ett seniorlag. Lite tråkigt men bara att ta nya tag.

Denna veckan ställde snön till det lite grand vilket gjorde att vi ställde in träningen i måndags. Vi tränar istället tisdag, onsdag och torsdag denna veckan. Det blir sedan match hemma mot Eriksberg till helgen.

Läget i truppen är väl annars inte helt optimalt:

Niclas Gustafsson – skadade sig på träningen i förra veckan och är troligen borta 4-6 veckor…
Samuel Wesley – har varit borta i ungefär 4 veckor på grund av ett uttänjt ledband i knät och kommer troligen vara borta i ett par veckor till…
Joel Perkhed – Har fortsatta problem med baksida lår och medverkar inte på träningar eller match denna veckan…
Niclas Bjärnlind – Råkade ut för en lättare bristning i matchen mot Kortedala och är osäker inför helgens match…
Jonathan Svedberg – är fortfarande bortrest och kommer inte hem förrän alldeles i slutet på mars
Iset Thoma-Hajrizaj – Är avstängd denna veckan på grund av olämligt uppträdande i matchen mot Kortedala IF
Johan Nilsson – Är korsbandsskadad med osäker prognos, men förhoppningen är att han skall kunna vara med till sommaren.

Vi har nu tre träningsmatcher kvar innan seriestarten och situationen i truppen är inte optimal. Det är mycket osäkerhet kring skadorna, samtidigt är det viktigt att vi fortsätter att komma på träningarna och prestera på topp i de matcherna som återstår för att komma så väl förberedda till seriestarten som möjligt!

// Kim

Extremt dålig uppdatering…jag vet…

February 27th, 2017

Nu har det återigen varit extremt dålig uppdatering på bloggen…jag vet..

Jag ber om ursäkt för detta, det har den här gången berott på att jag har haft en del personliga problem men också lite jobbiga grejer på klubben. Detta är ju inget forum för mig som person men jag vill ändå vara ärlig med att jag denna gången anser mig ha haft giltiga skäl till att inte uppdatera bloggen. Jag vill ändå be om ursäkt för detta då min ambition är att göra regelbundna uppdateringar så att ni som läser bloggen kan följa vad som händer i föreningen i allmänhet och i seniorlaget i synnerhet.

Det har varit några matcher sedan mitt senaste blogginlägg…tänker inte uppehålla mig speciellt mycket kring dem då det finns matchrapporter på hemsidan för dem som vill läsa lite om matcherna.

Det som hittills har varit genomgående i matcherna är att vi har haft alldeles för mycket spelare borta av olika skäl. Det är naturligtvis inte optimalt när vi försöker spela in ett nytt spelsystem att så mycket spelare saknas på matcherna. Dessutom har ju alla skador och sjukdomar påverkat träningarna då vi inte riktigt har kunnat utföra de moment som vi har velat göra. Vi ser dock en ljusning vad det gäller detta och förhoppningsvis kommer det att bli bättre och bättre under de kommande veckorna både vad det gäller den fysiska, tekniska och taktiska statusen på spelarna.

Pontus Jonasson, född 2002, har de senaste matcherna fått vara med och känna på seniorspel. Alltid väldigt roligt att släppa fram unga spelare och Pontus är en väldigt duktig och ambitiös kille som gjort väldigt bra ifrån sig!

Denna veckan är väldigt intensiv med tre träningar och två matcher. Redan på onsdag skall vi spela match nummer två i Östra Cupen och det skall bli väldigt intressant att se om vi kan snäppa upp ytterligare jämfört med matchen senast.
Det måste vara alla spelares och ledares självklara målsättning från och med nu: att vi skall bli bättre och bättre för varje dag som går!

// Kim

Förlust i första träningsmatchen

February 4th, 2017

Idag blev det tyvärr förlust i seniorernas första träningsmatch för året. Jag har skrivit en lite matchrapport som man kan läsa här:HBFC-PIF

För er som vill följa lokalfotbollen på nätet så finns den nya bloggen här:
Rasta&Dalla

Några andra lag i serien spelade också träningsmatch denna dagen. Lite svårt att få fram resultat men Jonsered mötte Häckens U19 och resultatet blev antingen 3-3 eller 4-3 till Jonsered beroende på vem man skall lita på. Kozara vann planenligt mot Björndammen med 4-0. Enligt väldigt många insatta skall seriesegern i division 4A stå mellan Jonsered och Kozara.

I fredags förlorade våra P02:or mot BK Häcken med 1-3. Ett ganska bra resultat trots allt då Häcken är väldigt duktiga och det var längesedan våra killar spelade match.

Idag var P03 och spelade cup på Tjörn och det slutade i tårar…straff-förlust i semifinalen mot Särö. Alltid tungt att förlora på straffar.

// Kim

Redan februari

February 3rd, 2017

Vi har nu snabbt och lätt tagit oss in i februari. Snart är det dags för första träningsmatcherna!

Seniorveckan har varit ganska späckad: vi genomförde en vanlig träning i måndags, på tisdagen hade vi möte med lite snack om spelsystem följt av en träning där vi genomförde årets första test (Yo-Yo) och i torsdags hade vi matchförberedande träning. Tyvärr har uppslutningen avtagit lite under veckan men det beror på skador och sjukdomar.

Imorgon. lördag, kl.12.00 är det dags för seniorernas första träningsmatch. Det sker borta mot Hisingsbacka FC som ju förra året gick upp till division 3 via serieseger i division 4A. Ett tufft första motstånd och förutsättningarna inför matchen kunde ha varit lite bättre då det saknas en hel del spelare:
Dennis Nithander(resa), Niclas Bjärnlind(resa), Christian Gustavsson(ryggproblem), Erik Hedenquist(sjuk), Elmer Frederiksen(hjärnskakning), Oskar Enoksson(sjuk), Fredrik Pettersson(knäskada), Samuel Wesley(knäskada), Johan Nilsson(knäskada) och Jonathan Svedberg(bortrest).
10 spelare borta till första träningsmatchen är ju långt ifrån optimalt!

För övrigt är det kul att träningsmatcherna drar igång nu så att man har något att göra på helgerna. Även ungdomslagen kör ju igång så smått.

// Kim

en vecka senare…

January 19th, 2017

Vi är nu en lite dryg vecka in på säsongen. Vi har hittills gjort fyra träningar och dessutom haft en liten “kick-off” med senior-truppen.

Träningarna har hittills varit helt ok, vi har lagt fokus på att komma igång fysiskt och tekniskt. Det innebär att vi haft ganska lugna träningar så här i inledningen för att undvika skador och sjukdomar i möjligaste mån. Tyvärr har vi väl haft en hel del skador och sjukdomar i alla fall men det beror på andra saker än träningsupplägget. En del spelare kommer från långa skadeperioder eller viloperioder vilket gjort det svårare.

Uppslutningen på träningarna har varit sådär, inte förskräcklig men heller inte perfekt. En del beror på, som jag skrev ovan, att vi haft en del skador och sjukdomar. Förhoppningsvis så lättar den delen lite undan för undan.

Allvaret närmar sig med stormsteg, första träningsmatchen redan om ett par veckor och seriepremiären är bara lite drygt två månader borta. Det blir för övrigt en väldigt tidig seriestart i år med match redan den 1-2 April. Vi kommer för övrigt att lägga hela serien den 4/2 och efter det vet vi när samtliga seriematcher kommer spelas.

Vi hade “kick-off” på John Scotts med stora delar av senior-truppen, det var bra uppslutning även om man alltid önskar att fler skall vara på plats. Förhoppningsvis gjorde det lite nytta för att lära känna varandra och komma ihop lite i laget. Det var bowling som var aktiviteten för dagen och om informationen som jag har fått stämmer så var det Iset som var bäst!

Idag är det dags för ny träning och det är bara att hålla tummarna för en härlig kvällsträning med många spelare!

// Kim