Förlust mot Angered, nya tag mot Hönö

September 7th, 2018

Det tog stopp vid 8 matcher utan förlust för representationslaget. Tung förlust med 0-3 hemma mot Angered MBiK och tyvärr var det inget snack om saken, de var helt enkelt klart bättre än oss. Vi har tyvärr inte kommit upp i nivå i någon av de senaste matcherna och det måste bli bättre framöver om vi skall komma tillbaka på vinnarspåret.
———
I måndags spelade också vårt unga U23-lag bortamatch mot Jonsered och det blev en klar förlust med 0-4. Vi gör en ganska bra inledning på matchen och det fanns en hel del positivt att ta med sig men tyvärr mattades vi mycket mot ett större och starkare motstånd.
——-
Imorgon, lördag, är det dags för ny match för representationslaget. Denna gång åker vi ut till Hönö för en mycket viktig match. Hönö ligger strax efter oss i tabellen och det innebär naturligtvis är resultatet är mycket viktigt. Vi förlorade dessutom hemma mot Hönö i våras så vi har revansch att utkräva!
———
Det är redan nu klart att det blir några förändringar från matchen senast:
Både Andre Hjelm och Simon Dellve drabbades av knäskador på matchen senast och blir troligen borta resten av säsongen.
Thomas Allerbrand missar också matchen och det är frågetecken för ytterligare ett par spelare som är sjuka.
Tillbaka är Karl Lawenius, Pontus Jonasson, Niclas bjärnlind. Förhoppningsvis är också Farhad tillbaka efter skada.

// Kim

Seger i Derbyt!

August 28th, 2018

Partille IF gick segrande ur årets första derby mot Björndammen, matchen slutade 2-1 till PIF och jag har lagt upp en liten matchrapport här

För er som inte orkar läsa hela referatet kan jag väl kortfattat säga att det var ganska mycket publik, en väldigt jämn match, en inte speciellt välspelad match och för er som läste mitt blogginlägg inför matchen så var det helt självklart Alexander Dellstrand som avgjorde med 2-1-målet i den 77:e minuten.

Vi har nu åtta raka matcher utan förlust vilket är väldigt roligt samtidigt avslöjade denna matchen att vi har mycket att jobba med för att bli bättre.
Jag är oerhört nöjd med segern då det alltid är det viktigaste i en derbymatch men jag hade verkligen önskat mig en bättre prestation.
Samtidigt skall jag vara lite överseende då detta var den tredje seriematchen på bara en vecka och säkerligen har det varit en del trötta ben och huvuden under matchen idag.

Det var dock kul med derby och jag tycker att det var en schysst och ärlig fotbollsmatch så Björndammen skall ha all heder för sin attityd och sitt uppträdande under matchen. Roligt med en match där domaren inte hamnar i fokus!

Nu gäller det att ladda batterierna inför kommande match på lördag hemma mot Angered innan vi, välbehövligt, får lite längre vila till nästa match. Skall bli spännande att möta ytterligare ett av topplagen som av många anses vara seriens bästa lag!

// Kim

Derbydags!

August 28th, 2018

Idag är det dags för derby mot Björndammens BK. Det var nästan på dagen tio år sedan vi spelade seriematch mot varandra senast. Då möttes lagen i division 4, men nu har det alltså gått 10 år sedan den senaste matchen.
För er som är intresserade av det så kommer här länken till matchrapporten från den matchen: senaste matchen

För er som inte orkar trycka på länken kan jag berätta att matchen slutade 1-1 efter att Alexander Dellstrand gjort Partille IF:s enda mål och målskytt för Björndammen var Nicklas Järlström. Tyvärr åkte Björndammen ur division 4 detta året och några år senare spelade Partille IF i division 3 samtidigt som Björndammen befann sig i division 6. Det var under flera års tid ett par serier emellan lagen.

Nu är vi dock inne i en föryngringsprocess och resultaten har de senaste åren varit skrala och anledningarna till det är många. Det känns dock just nu positivt med många unga spelare och en bra sammanhållning i gruppen. Det går dock inte att bortse ifrån att rollerna är lite ombytta när vi idag kliver ut på gräsmattan för första derbyt mot Björndammen på bra länge.
BBK kommer, vid seger, att gå upp i serieledning och har imponerat stort under året med ett stabilt och samspelt lag, samtidigt som Partille IF har fått kämpa i de nedre regionerna av tabellen under hela året.

Helt klart är att “lillebror” Björndammens BK går in i matchen som solklara favoriter med ett lag som känns mycket mer färdigt och stabilt än motsvarande elva i PIF. Det skall dock bli en rolig utmaning för vårt unga lag och jag hoppas att vi åtminstone kan bjuda upp till kamp!

Det är väl inte sannolikt, men det skall också bli intressant att se om vi kan få en bättre publiksiffra än senaste derbyt mot Björndammen på Lexby. Då kom det hela 150 personer och tittade!

Intressant är också att det faktiskt kommer vara en hel del spelare med i truppen som även spelade förra derbyt för 10 år sedan, följande spelare deltog även i matchen 2008: Dennis Nithander, Niclas Bjärnlind, Karl Lawenius, Nicklas Jensen och Alexander Dellstrand.
Vi kanske inte är så unga trots allt…

Alexander “sanny” Dellstrand är uttagen till sin första match på många år och är en chansning i truppen idag men roligt att ha honom tillbaka och man kan ju drömma om att målformen från 2008 finns kvar nånstans…

Tyvärr saknas en del spelare i Partille IF:s trupp denna gången:
William “Wille” Svensson – skadade sig inför matchen senast och är borta på obestämd tid
Leo Lindén – har kommit in på utbildning i Lund och lämnade laget efter senaste matchen
Thomas Allerbrand – har skaffat sig ett nytt jobb med värdelösa arbetstider…
Farhad Ariyaeeravesh – är tyvärr skadad och missar åtminstone denna matchen
Pontus Jonasson – är bortrest denna veckan och spelar ingen av matcherna

Dessutom saknas ju sedan länge lagets kapten och härförare, Tobias Lundström, som nog tyvärr inte kommer spela mer i år men där rehabiliteringen ändå går åt rätt håll. Tobias Lundström spelade för övrigt också den där matchen för 10 år sedan och kommer nog vara extra irriterad över att missa dagens drabbning!

Jag hoppas i alla fall på en schysst och bra match med mycket publik! Jag önskar mig också att vi klarar av att stå upp under hela matchen och att vi kan få med oss ett bra resultat!

//

Seriepremiären närmar sig!

March 27th, 2018

Det har varit lite stiltje på bloggen nu ett tag, ber om ursäkt för det!

Nu är det i alla fall dags för serien att dra igång, lite konstigt känns det att det börjar redan nu. Det blir lite annorlunda när vintern biter sig fast som den har gjort i år så är det svårt att tänka sig att det är dags för seriepremiär.
Vi har, precis som många andra lag, också haft en väldigt knackig försäsong. Det har varit mycket skador, mycket sjukdomar och en hel del inställda träningar och matcher.
Förberedelserna kunde naturligtvis varit bättre men nu gäller det att gilla läget och lägga strulet bakom oss.

Seriepremiären spelas på torsdag borta mot Ytterby. Jag har verkligen ingen aning om vad vi kan vänta oss för motstånd men det skall bli oerhört intressant att se hur vi ligger till. Resultaten i träningsmatcherna har varit helt ok men det är skillnad på seriespel och träningsmatcher.

Jag skall försöka att skriva en lite “inför” rapport här på bloggen innan matchen men helt klart kommer vi sakna en del spelare på grund av skador och vi kommer också ha en del osäkra kort som inte kunnat träna fullt ut på slutet. Det skall bli intressant om vi ´trots allt kan samla tillräckligt med kraft för att stå upp ordentligt i premiären.

Ytterby har ju haft några kämpiga år de också men de känns på förhand som ett tufft motstånd och det är ju en anrik klubb som gjort sig känd för att spela ganska högt upp i seriesystemet. Tror att de också gjort en satsning på lite yngre egna förmågor.

Idag tränar vi sista passet inför seriepremiären och jag hoppas naturligtvis på en bra plan och bra uppslutning!

// Kim

1-1 i träningsmatch

March 12th, 2018

Det blev 1-1 i träningsmatchen mot Kärra på lördagen. Här är mitt försök till en snabbare matchrapport:

PIF-Kärra


Jag håller verkligen tummarna för att vi skall få igång några av våra skadade och sjuka spelare denna veckan…

Förhoppningsvis går vi också mot ljusare tider så att vi kan börja träna lite mer ordentligt och kontinuerligt. Vi behöver verkligen komma ikapp oss med en hel del träning.

Kul att Farhad fick göra mål igen! Det är viktigt att vi har spelare med självförtroende i offensiven.

Idag är det dags för träning och planen verkar ganska bra efter lite varmare väder idag, det känns kul att inte behöva anpassa sig efter vädrets makter.

Denna veckan har vi också träningsmatch mitt i veckan istället för under helgen, detta beroende på att vi ville få in en juniormatch under försäsongen också. Det innebär säkerligen att en del spelare kommer få köra dubbelt denna veckan. En del spelare kanske till och med behöver det för att komma igång ordentligt.

// kim